To opgaver med meget forskellige oplevelser


Jeg havde 2 opgaver her i weekenden, som overraskede mig i forhold til hvor forskellige følelser jeg havde med dem. Det kom faktisk lidt bag på mig! Så meget, at jeg har behov for at dele det her på min blog.


Siden jeg var barn, har jeg altid følt mig "rigtig" med et kamera i hånden. Min mormor benyttede noget, der hed ColorBird, hvor man sendte sin film ind i en speciel kuvert og efter nogle uger fik man så de fremkaldte billeder tilbage inklusiv en ny film, klar til at sætte i kameraet.


I 1993 begyndte jeg så at fotografere lidt mere "bevidst" eller "målrettet" hvis man kan sige sådan og siden 2005 har fotografering været en fast del af mit professionelle virke.


Derfor har jeg efterhånden så mange "kilometer i benene" som fotograf, at jeg sjældent bliver overrasket over en opgave - det hele sidder på rygraden og i min intuition og det er yderst sjældent at jeg kommer hjem med andet end "keepers" i kameraet og en glad og tilfreds kunde.

Eventfotografering i Vejle

Eventfotografering med naturligt flow

Lørdag stod på fotografering til en event i Hældagerhallen i Vejle hvor Bredballe idrætsforening skulle fejre indvielsen af en ny hal og afholde Funny Lørdag. Det gik rigtig godt og billederne sad "lige i kassen". Det hele kom bare naturligt og jeg følte at jeg svømmede med strømmen. Du kan evt. se billederne her.


Dén type opgave er baseret på ingen anden instruktion end at jeg skal fange stemningen på dagen. Dvs. der er ikke på forhånd et specificeret udkomme, modsat når jeg eks. tager personalebilleder til virksomheders websites, hvor der jo er nogle bestemte typer af billeder, man skal have opnå.


Jeg ved det for nogle kan lyde helt spirituelt, men efter nogle timer i den her opgave, følte jeg lige pludselig at jeg smeltede sammen med stedet og alle deltagerne - jeg kunne mærke om omsætte stemningen til billeder og oplevede at være ét med situationen. Det er virkelig en lækkert fornemmelse at opnå, som fotograf.


Måske var det årsagen til at jeg fangede det, der helt sikkert vil blive et af mine favoritfotos fremover - ham drengen, der spændt står og venter på at komme ind, her ovenfor.

Produktfotografering i Vejle

Produktfotografering "mod strømmen"


Søndag vendte situationen så 180 grader, da en produktfotografering bare føltes rigtig drilsk og jeg fik fornemmelsen af, at jeg svømmede mod strømmen.


Jeg har en ny kunde, som har brug for at få fyldt deres webshop op med flotte, professionelle fotos af yoga-produkter. En opgave jeg har lavet "1.000" gange før og som normalt "bare" er at gennemføre.


Her skulle det dog vise sig at være alt andet end ligetil. Helt fra starten havde jeg en fornemmelse af, at det ville drille - baseret på intet andet end ren mavefornemmelse, så det var ikke fordi jeg havde noget konkret at basere det på. Derfor havde jeg taget en assistent med i studiet for ikke at stå alene med det.


Vi prøvede rigtig mange alternativer af men det var bare som om det ikke rigtig ville, som vi ville og vi endte faktisk med at afbryde sessionen og blev enige om at tage kontakt til kunden med forslag om at fotografere produkterne i virkelig brug i stedet for i fotostudie. Heldigvis kom svaret prompte fra kunden: "I LOVE IT!", så på dén måde var det såmænd godt nok - men det var en underlig kontrast at komme fra en opgave, der gik SÅ godt og så direkte vade ind i en mur med den her.