"Life Happens" fotoprojekt


2024 er skudt i gang og det er nu blevet tid for mig at realisere et projekt, jeg har haft rumsterende i baghovedet i et års tid og som jeg har brug for at få ud af kroppen.


Som fotograf er jeg jo typisk booket ind til at tage "1 2 3 smiiiil" fotos, som præsenterer folk fra deres bedste side - men jeg har over tid udviklet et behov for at lave en modreaktion og fotografere livet, som det OGSÅ er.


Jeg har derfor valgt at kalde det for "Life Happens" som et ordspil på "Sh*t happens" for at sætte fokus på at livet også har en "behind the scenes"-side. Den daglige kamp for at være nok og være med i gruppen. Den side af livet, der slider lidt mere på os end det pynter.


Livet er også skægstubbe og småkrøllet krave og jeg har derfor taget kontakt til en række kendte ansigter, som udadtil typisk præsenteres på den perfekte måde for os, for at vise denne anden og måske netop ægte side af dem.


Fotostil

Mit ønske er at skabe en række billeder, hvor vi kan "connecte" med mennesket bag og relatere til deres "struggles", som unægteligt hører med til at være menneske. Jeg har en helt særlig lyssætning og fototeknik i tankerne og har valgt at gå efter en meget "in your face"-agtig stil, hvor vi kommer helt ind i sjælen på personen.


Særligt i forhold til de mandlige modeller, håber jeg at kunne vise den sårbarhed vi har, i de øjeblikke hvor vi bliver nødt til at træde ud af den maskuline rolle for at samle os inden vi går tilbage i kampen.


Fælles for billederne er, at det er ansigter, du er vant til at se, men på en måde du ikke er vant til og som du formentlig instinktivt kan relatere til ud fra din egen verden. Aldersmæssigt er der tale om modne, livserfarne personer.


Hvor kan du se billederne?

Du kan evt. følge med på min Instagram, hvor jeg tagger billederne med #lifehappens når jeg lægger dem ud men de bliver også lagt herind i min blog.


/Kenneth WedMore Lund

Fotograf